Näin käytät: Levitä stroppille. Hiontapasta täyttää stroppisi mikroskooppiset huokoset – olipa kyseessä nahka-, kangas-, pellava- tai balsastroppi – kuitenkaan muodostamatta näkyvää kerrosta pinnalle. Levitä tasaisesti koko hionta-alueelle ja pyyhi ylimääräinen pasta pois paperiservetillä. Ota uusi servetti ja pyyhi uudelleen. Toista, kunnes servettiin ei enää juuri tartu pastaa. Stroppi on nyt valmis käyttöön.
Stroppaa kuten tavallisesti, mutta tee vähemmän vetoja kuin pelkällä nahkabalsamilla. Testaa terää noin kymmenen vedon välein – saatat joutua kokeilemaan, kunnes löydät juuri sinulle sopivan terävyyden.
Jos lopputulos on liian terävä ja aggressiivinen, käytä vihreää kromioksidipastaa pehmentääksesi partaveitsen terän purevuutta ja saadaksesi miellyttävämmän tunteen iholle.
HUOM: Älä sekoita eri karkeusasteisia stroppi- tai hiontapastoja samaan stroppiin. Karkeampi pasta ei poistu seuraavaan käyttökertaan mennessä, jolloin saatat haluta käyttää stroppia hienompaan viimeistelyyn. Yksi stroppi per pasta.
Jos hiontakivien ja stroppipastojen käyttöjärjestys laitetaan paremmuusjärjestykseen, se näyttää tältä:
Lähtökohta = Erittäin tylsä partaveitsi/kunnostettava terä
1. Hiontakivi, erittäin karkea
2. Hiontakivi, grit 6–8000
3. Hiontakivi, grit 12 000 ja siitä ylöspäin
4. Hiontapasta Valkoinen
Jos partaveitsi on nyt terävä ja miellyttävä, viimeistele stroppaamalla veitsi stroppilla, jota on käsitelty vain nahkabalsamilla/rasvalla.
Valmista!
Onko partaveitsi kuitenkin niin terävä ja aggressiivinen, että iholle tulee ärsytystä ja polttavaa tunnetta? Jatka alla.