Inspiroivia cocktaileja
Yhdistä juoma ja hajuvesi – Asiantuntijoiden vinkit
Oletko miettinyt, mitä cocktailia tarjoaisit uudenvuoden juhlissa? Jos et, tässä on tilaisuutesi luoda unohtumaton keskustelunavaus. Tee illasta ikimuistoinen ja osallista vieraasi yhdistämällä alkudrinkki omaan hajuvesiisi!

Hajuvesi on viestisi, tuoksuva iskulauseesi
Hänelle – NAXOS
XJ 1861 Naxos on yksi kolmesta tuoksusta, jotka on omistettu Italian yhdistymisen 150-vuotisjuhlalle. Se on saanut inspiraationsa maan rikkaudesta ja kauneudesta. Naxos on kunnianosoitus Sisilialle. Hedelmäinen sitrus ja pehmeä laventeli yhdistyvät makeisiin kukkiin, mausteisiin ja hunajaan. Tuoksu viimeistellään kontrastisilla nuoteilla: tupakkaa, tonkapapua ja vaniljaa.
Drinkki XJ 1861 Naxos:
- 5 cl mandariinimehua
- 2 cl tuorepuristettua sitruunamehua
- 1,5 cl Monin Suklaasiirappia
- 1,5 cl Monin Vaniljasiirappia
- 0,5 cl ruokosokerisiirappia kanelilla & kardemummalla
- 0,5 cl muscovadosiirappia
- Alkoholi: 4 cl tummaa rommia
Kaada kaikki ainekset shakeriin ja lisää jäitä. Ravista ja siivilöi juoma coupe-lasiin.
HÄNELLE – EMPRESSA
Empressa on hurmaava tuoksu, jonka inspiraationa ovat toimineet helmet, silkit ja arvotekstiilit, joita aikoinaan kuljetettiin myrskyisten merien yli Lontoon seurapiireihin.
Pirskahtelevat ja hedelmäiset alkutuoksut – veriappelsiini ja persikka – yhdistyvät hieman raskaampiin eksoottisiin mausteisiin, valkoisiin ruusuihin ja puuterisen vaaleanpunaisiin pelargonioihin, jotka muodostavat sydäntuoksun. Tuoksua täydentää lämmin ja lohdullinen pohjanuotti, jossa on kaakaota, santelipuuta ja meripihkaa, sekä taustalla häivähdys vaniljaa tuomassa makeutta. Erittäin elegantti ja romanttinen tuoksu.
Drinkki Penhaligon's Empressa:
- 4 cl vaniljavodkaa
- 1 cl Creme de Cassis -likööriä
- 1 cl persikkalikööriä
- 1 cl suklaalikööriä
- 6 cl veriappelsiinimehua
- 2 limeviipaletta
- 2 cl vaniljasokerisiirappia (sokerisiirappia, jossa vaniljatanko on saanut maustua yön yli)
- 2 tuoretta vadelmaa
- 2 tuoretta karhunvatukkaa
Murskaa lime, vadelmat ja karhunvatukat rock-lasiin. Kaada vaniljavodka, sokerisiirappi, veriappelsiinimehu, mustaherukkalikööri ja passoa shakeriin jäiden kanssa, ravista kunnes shakerin pinta on huurteinen. Kaada lasiin limen, vadelmien ja karhunvatukoiden päälle, sekoita lusikalla.